Bize Ulaşın

Wrasse climbing gourami amur pike Arctic char, steelhead sprat sea lamprey grunion. Walleye

Ultrafiltrasyon Sistemleri

Ultrafiltrasyon Nedir?

Yarı geçirgen özellikteki membranlar kullanılarak, karışımdaki küçük olan moleküllerin büyük moleküllerden filtrasyon yoluyla ayrılmasına ultrafiltrasyon sistemleri denir. Ultrafiltrasyon modüleri içerisindeki 0,02 mikron por çapındaki membranlar ile hiçbir kimyasal kullanımına gerek duyulmadan ve suyun kimyasal yapısını bozmadan suyu, bakterilere, virüslere ve diğer mikroorganizmalara karşı bir bariyer gibi korumaktır. Ultrafiltrasyon modüleri yüzeysel sularda mükemmel performans gösteren filtrasyonun yanında atık suların geri kazanımları ile deniz sularının osmoz sistemlerinde ön arıtma olarak da kullanılmaktadır. Bu sayede membranlara gelen yük azaltılarak, daha uzun bir kullanım süresi ve su kalitelerinde iyileşmeler meydana getirmektedir.

Ultrafiltrasyon Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Deniz suyu, nehir suyu ve kuyu sularının arıtımında, gıda ile süt endüstrisinde, ilaç endüstrisinde, kimya endüstrisi ve kağıt endüstrisinde, meşrubatların atıklarında, doğal içme suyu hazırlanan fabrikalarda, hassas filtreleme istenen sularda ultrafiltrasyon sistemleri kullanılır. Bunların yanında endüstriyel alanda katı, sıvı ayırma ve saflaştırma süreçlerinde, bakteri ve mikroorganizmalardan arınmış suların oluşmasında, oto yıkama ile çamaşırhanelerde ki suların geri kazanımında kullanılmaktadır.

Ultrafiltrasyon Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Yüksek düzeyde arıtma verimliliği sağlayarak, tüm mikroorganizmalardan arındırılmış bir su oluşmasını sağlamaktadır. Sularda bulunan organik maddeler ve kor bileşiklerinin insanların bünyesinde toksik etki bırakarak tedavisi zor olan rahatsızlıklara neden olduğu bilinmekte olup, ultrafiltrasyon sistemlerinin suya hiçbir katkı madde vermemesiyle birlikte atık ürün bırakmaması ve istenmeyen oksidatif maddelerin üretilmemesi en önemli avantajlardan biridir.